1. semester
01901
|
BasisMat 1 - Indledende matematik for diplomingeniører
|
5
|
point
|
E1A (man 8-12), E3A (tirs 8-12), E1B (tors 13-17), E4B (fre 8-12), F3A (tirs 8-12), F4B (fre 8-12) |
23901
|
Grundkursus i fødevareanalyse
|
12.5
|
point
|
E5A (ons 8-12) og E5B (ons 13-17) og Januar |
23902
|
Introduktion til fødevarer
|
5
|
point
|
E2B (tors 8-12) |
26171
|
Almen kemi
|
5
|
point
|
E4A (tirs 13-17) |
26174
|
Laboratoriekursus for diplomingeniører i fødevaresikkerhed og -kvalitet
|
2.5
|
point
|
E1B (tors 13-17) |
2. semester
01920
|
BasisMat 2 - Videregående matematik for diplomingeniører
|
5
|
point
|
E4B (fre 8-12), E5B (ons 13-17), F1A (man 8-12), F4B (fre 8-12), F5B (ons 13-17) |
23932
|
Biologisk kemi
|
7.5
|
point
|
F3A (tirs 8-12) og F4A (tirs 13-17) |
23936
|
Kemisk fødevareanalyse I
|
5
|
point
|
Juni |
26271
|
Fysisk kemi
|
5
|
point
|
F2B (tors 8-12) |
26471
|
Organisk kemi
|
7.5
|
point
|
F2A (man 13-17) og F1B (tors 13-17) |
3. semester
02323
|
Introduktion til statistik
|
5
|
point
|
E4B (fre 8-12), F4B (fre 8-12) |
23925
|
Fødevaremikrobiologi
|
5
|
point
|
E5A (ons 8-12) |
23926
|
Anvendt Fødevaremikrobiologi
|
5
|
point
|
Januar |
23937
|
Kemisk fødevareanalyse II
|
5
|
point
|
E2A (man 13-17) |
23952
|
Fødevareteknologi for diplom
|
5
|
point
|
E3A (tirs 8-12) |
23963
|
Råvarer, hygiejne og HACCP
|
5
|
point
|
E1A (man 8-12) |
4. semester
KU304
|
Fødevarevidenskabsteori
|
7.5
|
point
|
Udenfor skema-struktur |
KU307
|
Fødevarekemi
|
7.5
|
point
|
Udenfor skema-struktur |
KUx |
Tilvalgskursus KU
|
7,5
|
point
| |
KUxx |
Tilvalgskursus KU
|
7,5
|
point
| |
5. semester
23953
|
Anvendt statistisk proceskontrol og kvalitetsstyring
|
5
|
point
|
E2B (tors 8-12) |
23982
|
Kemisk risikoanalyse
|
10
|
point
|
E1A (man 8-12) og Januar |
62999
|
Innovation Pilot
|
10
|
point
|
E5A (ons 8-12) og E5B (ons 13-17), F5A (ons 8-12) og F5B (ons 13-17) |
eller | | | |
62990
|
Innovation Pilot (summer edition)
|
10
|
point
| |
valgfrit |
Tilvalgskursus
|
5
|
point
| |
6. semester
- |
Ingeniørpraktik
|
30
|
point
| |
7. semester
- |
Diplomingeniørprojekt
|
20
|
point
| |
-- |
Tilvalgskurser
|
10
|
point
| |
Tilvalgskurser
Tilvalgskurser kan vælges blandt DTU's kurser, specialkurser og kurser ved andre danske og udenlandske uddannelsesinstitutioner. Specialkurser må maksimalt tilsammen udgøre 10 ECTS-point.
Alle valgte kurser skal forhåndsgodkendes af studielederen med hensyn til relevans for Fødevaresikkerhed og -kvalitet, den valgte specialisering og overlap med obligatoriske kurser.
De nederste kurser er fra kursuskataloget på Københavns Universitet. Se yderligere detaljer i deres kursuskatalog.
Allerede forhåndsgodkendte kurser
Nedenstående kurser er allerede forhåndsgodkendt. Der er to lister: en med kurser på bachelor- og diplomingeniørniveau og en med kurser på kandidatniveau. Kurser på kandidatniveau er hovedsageligt henvendt til studerende, som i tillæg til studieplanens professionsrettede kurser søger teoretiske udfordringer på højt niveau.
02003
|
Programmering (Polyteknisk grundlag)
|
5
|
point
|
E4B (fre 8-12) |
eller | | | |
02002
|
Programmering (Polyteknisk grundlag)
|
5
|
point
|
E1B (tors 13-17) |
10020
|
Fysik 1
|
10
|
point
|
E1B (tors 13-17) og F1B (tors 13-17) |
23258
|
Generel medicinsk mikrobiologi
|
5
|
point
|
F1B (tors 13-17) |
23732
|
Human ernæring
|
5
|
point
|
E4A (tirs 13-17) |
26124
|
Koordinationskemi (Uorganisk Kemi 2)
|
5
|
point
|
F4A (tirs 13-17) |
26411
|
Organisk kemi 2
|
5
|
point
|
E4B (fre 8-12) |
27022
|
Biokemi
|
5
|
point
|
F4B (fre 8-12) |
27026
|
Molekylærbiologi
|
5
|
point
|
E2A (man 13-17) |
27034
|
Fermenteringsteknologi
|
5
|
point
|
F5A (ons 8-12) |
27070
|
Immunologi
|
5
|
point
|
F1B (tors 13-17) |
28025
|
Bio-procesteknik
|
5
|
point
|
F3A (tirs 8-12) |
28121
|
Øvelser i kemiske enhedsoperationer
|
5
|
point
|
Efterår og Forår |
28140
|
Introduktion til reaktionsteknik
|
5
|
point
|
E5A (ons 8-12) |
62030
|
Fra ide til checkout (3.semester PI-projekt)
|
15
|
point
|
E1A (man 8-12) og E2A (man 13-17) og E2B (tors 8-12) |
62074
|
Projektledelse - Værktøjer og praktisk ledelse
|
5
|
point
|
F5A (ons 8-12), F4B (fre 8-12), E5A (ons 8-12), E4B (fre 8-12) |
62107
|
Kvalitetstyring og GMP
|
5
|
point
|
E5A (ons 8-12), F5A (ons 8-12) |
62210
|
Projektlederskab - Lederskab, Flow og Effekt
|
5
|
point
|
E1A (man 8-12), F1A (man 8-12) |
62908
|
Mennesker i samspil med teknologi
|
10
|
point
|
Efterår |
LNAB10088U |
Naturressourcer - forvaltning og økonomi
|
7,5
|
point
|
Blok 3, gruppe A |
NFOB14014U |
Råvarekvalitet
|
7,5
|
point
|
Blok 3, gruppe B |
NFOB15008U |
Sensory Evaluation of food
|
7,5
|
point
|
Blok 3, gruppe C |
NFOB16000U |
Exploratory Data Analysis
|
7,5
|
point
|
Blok 3, gruppe A |
NFOB16006U |
Produktion af flydende fødevarer
|
7,5
|
point
|
E3A (tirs 8-12) |
NIFB14012U |
Produktionsøkonomi
|
7,5
|
point
|
Blok 3, gruppe A |
NIFB14014U |
Økonometri
|
7,5
|
point
|
Blok 3, gruppe A |
NNEB19001U |
Arbejdsfysiologi 2 - endokrinologi og metabolisme
|
7,5
|
point
|
Blok 3, gruppe B |
Forhåndsgodkendte kandidatkurser
Kurserne i denne gruppe har kursustypen kandidat, men er godkendt på bachelorniveau for studerende på diplomingeniøruddannelsen i Fødevaresikkerhed og -kvalitet. På grund af disse kursers faglige niveau er de hovedsagelig henvendt til studerende, som i tillæg til studieplanens professionsrettede kurser søger teoretiske udfordringer på højere niveau.
02409
|
Multivariat statistik
|
5
|
point
|
E1A (man 8-12) |
23210
|
Prædiktiv fødevaremikrobiologi og konservering
|
5
|
point
|
E5B (ons 13-17) |
23301
|
Praktisk kemisk fødevareanalyse
|
5
|
point
|
Januar |
23521
|
Hygiejnisk design i fødevareindustrien
|
5
|
point
|
E2B (tors 8-12) |
23522
|
Reologi af fødevarer og biologiskematerialer
|
5
|
point
|
Januar |
23531
|
Entrepreneurship in food and bio engineering
|
5
|
point
|
August |
23532
|
Ølbrygning og egenkontrol kursus
|
5
|
point
|
Juni |
23552
|
Development of innovative future food: Ecotrophelia and Blue Dot course
|
5
|
point
|
F7 (tirs 18-22) |
23564
|
Integreret produktinnovation i fødevareindustrien
|
10
|
point
|
E5 (ons 8-17) |
28872
|
Bioraffinaderi
|
5
|
point
|
E4B (fre 8-12) |
NIFK 19000U |
EU Food Law
|
7,5
|
point
|
August |
Studieplan for tidligere årgange
For studerende optaget før september 2020:
01901
|
BasisMat 1 - Indledende matematik for diplomingeniører
|
5
|
point
|
E1A (man 8-12), E3A (tirs 8-12), E1B (tors 13-17), E4B (fre 8-12), F3A (tirs 8-12), F4B (fre 8-12) |
23901
|
Grundkursus i fødevareanalyse
|
12.5
|
point
|
E5A (ons 8-12) og E5B (ons 13-17) og Januar |
23902
|
Introduktion til fødevarer
|
5
|
point
|
E2B (tors 8-12) |
26171
|
Almen kemi
|
5
|
point
|
E4A (tirs 13-17) |
26372
|
Uorganisk kemi for Fødevaresikkerhed og -kvalitet
|
2.5
|
point
|
E1B (tors 13-17) |
23932
|
Biologisk kemi
|
7.5
|
point
|
F3A (tirs 8-12) og F4A (tirs 13-17) |
23935
|
Fødevarekemi og kemiske analyser
|
15
|
point
|
F5 (ons 8-17) og Juni |
26471
|
Organisk kemi
|
7.5
|
point
|
F2A (man 13-17) og F1B (tors 13-17) |
01920
|
BasisMat 2 - Videregående matematik for diplomingeniører
|
5
|
point
|
E4B (fre 8-12), E5B (ons 13-17), F1A (man 8-12), F4B (fre 8-12), F5B (ons 13-17) |
02323
|
Introduktion til statistik
|
5
|
point
|
E4B (fre 8-12), F4B (fre 8-12) |
23924
|
Fødevaremikrobiologi
|
10
|
point
|
E5A (ons 8-12) og Januar |
23962
|
Fødevareproduktion, råvarer og hygiejne
|
5
|
point
|
E1A (man 8-12) |
23981
|
Toksikologi
|
5
|
point
|
E1B (tors 13-17) |
4. semester
Kurserne blev udbudt på KU. Studernede der er optaget før september 2020 og mangler at bestå kurser fra 4. semester skal kontakte studieleder.
23921
|
Risikoanalyse og modellering
|
10
|
point
|
E1B (tors 13-17) og Januar |
23951
|
Anvendt statistisk proceskontrol og kvalitetsstyring
|
5
|
point
|
E2B (tors 8-12) |
62990
|
Innovation Pilot (summer edition)
|
10
|
point
| |
eller | | | |
62999
|
Innovation Pilot
|
10
|
point
|
E5A (ons 8-12) og E5B (ons 13-17), F5A (ons 8-12) og F5B (ons 13-17) |
Valgfrit |
Tilvalgskurser
|
5
|
point
| |
For studerende optaget før september 2021
Følgende tilvalgskursus er godkendt for studerende med optag før september 2021
23102
|
Fødevaresikkerhed i produktionskæder
|
10
|
point
|
F2 (man 13-17, tors 8-12) |
23512
|
Grundlæggende Fødevareproduktionsteknologi (komprimeret)
|
5
|
point
|
Juli |
23551
|
Prædiktiv Fødevaremikrobiologi
|
5
|
point
|
Januar |
23661
|
Smag på toksikologien! Kemiske stoffer og sundhed
|
5
|
point
|
Januar |
24102
|
Udvikling og produktion af vacciner
|
5
|
point
|
F4A (tirs 13-17) |
27023
|
Eksperimentel biokemi
|
5
|
point
|
Juni |
27027
|
Eksperimentel molekylær mikrobiologi
|
5
|
point
|
E1B (tors 13-17) og E3B (fre 13-17) |
27411
|
Biologisk dataanalyse og kemometri
|
5
|
point
|
F2A (man 13-17) |
27461
|
Mykoteknologi
|
5
|
point
|
E1B (tors 13-17) |
27611
|
Introduktion til bioinformatik
|
5
|
point
|
F4A (tirs 13-17) |
For studerende optaget før september 2022
23924 Fødevaremikrobiologi (3. semester) erstattes af
23925
|
Fødevaremikrobiologi
|
5
|
point
|
E5A (ons 8-12) |
23926
|
Anvendt Fødevaremikrobiologi
|
5
|
point
|
Januar |
23962 Fødevareproduktion, råvarer og hygiejne (3. semester) erstattes af
23963
|
Råvarer, hygiejne og HACCP
|
5
|
point
|
E1A (man 8-12) |
Følgende kurser er også godkendt som tilvalgskurser:
01025
|
Matematik 2 for Matematik og Teknologi
|
5
|
point
|
E1A (man 8-12) |
01034
|
Matematik 2
|
5
|
point
|
E1A (man 8-12) |
26271
|
Fysisk kemi
|
5
|
point
|
F2B (tors 8-12) |
27051
|
Mikroorganismers diversitet og anvendelse
|
5
|
point
|
F5B (ons 13-17) |
For studerende optaget før 2023 gælder følgende kurser som tilvalgskurser:
02631
|
Introduktion til programmering og databehandling
|
5
|
point
|
E1B (tors 13-17), F7 (tirs 18-22) |
10018
|
Fysik 1
|
10
|
point
|
E4A (tirs 13-17) og F4A (tirs 13-17) |
23302
|
Fødevarekemi
|
5
|
point
|
F3A (tirs 8-12) |
23511
|
Grundlæggende fødevareproduktionsteknologi
|
10
|
point
|
E4 (tirs 13-17, fre 8-12) |
23520
|
Design af fødevareproduktionssystemer
|
10
|
point
|
F4A (tirs 13-17) og F4B (fre 8-12) |
23532
|
Ølbrygning og egenkontrol kursus
|
5
|
point
|
Juni |
23564
|
Integreret produktinnovation i fødevareindustrien
|
10
|
point
|
E5 (ons 8-17) |
26231
|
Fysisk Kemi 3
|
5
|
point
|
F5B (ons 13-17) |
27322
|
Immunologi
|
10
|
point
|
F3A (tirs 8-12) |
27419
|
Skimmelsvampe: Biologi og Bioteknologi
|
5
|
point
|
F1A (man 8-12) |
28310
|
Kemisk og biokemisk produktdesign
|
10
|
point
|
E2A (man 13-17) og Januar |
42429
|
Projektledelse
|
5
|
point
|
August |
42430
|
Projektledelse
|
5
|
point
|
Januar |
62030
|
Fra ide til checkout (3.semester PI-projekt)
|
15
|
point
|
E1A (man 8-12) og E2A (man 13-17) og E2B (tors 8-12) |