Elektronik Design

Med specialiseringen Elektronik design kommer du til at beskæftige dig med udviklingen af elektroniske kredsløb, der spænder fra miniatureelektronik i høreapparater til store strømforsyninger baseret på switch mode teknologi.

En specialisering med mange muligheder

Langt det meste af forbrugerelektronikken bliver udviklet i Danmark og produceret i Østen. For den avancerede industrielektroniks vedkommende ligger både udviklingen og produktionen i Danmark. 

Ved at specialisere dig inden for elektronik design kan du være med til at udvikle alt fra avancerede måleudstyr til medicinsk diagnostik, nanotekniske sensorer, energibesparende styrekredsløb, effektive forstærkere og mobile løsninger – kun fantasien sætter grænser.

Uddannelsens opbygning

Diplomingeniøruddannelsen i Elektroteknologi er opbygget som en obligatorisk basisuddannelse, der strækker sig over de fi re første semestre. Her opnår du en grundlæggende og bred faglighed, som ruster dig til, gennem et langt arbejdsliv, hurtigt og eff ektivt at kunne sætte dig ind i de nyeste elektronikteknologier.

På 5.-7. semester følger du specialiseringen i Trådløs kommunikation, som indeholder både en praktikperiode og dit afgangsprojekt. Du vil komme til at opleve, at emnerne i de forskellige fag og projekter hænger godt sammen. Det gør de, fordi vi lægger stor vægt på tværfaglig undervisning og projektarbejde gennem CDIO (Conceive – Design – Implement – Operate) konceptet. 

I løbet af uddannelsen får du et solidt, fagligt fundament. Ud over matematik, fysik, kredsløbsteknik, programmering og signalbehandling lærer du at udvikle analoge og digitale elektroniske systemer. Dine spidskompetencer kommer til at ligge inden for Elektronik design.

Samarbejde med industrien

Specialiseringen gennemføres i tæt samarbejde med industrien, og du er med til at løse konkrete problemer i samarbejde med en anerkendt virksomhed. 

Det kan være store foretagender som f.eks. B&O, IcePower, Oticon, Bruel & Kjær, Radiometer, Danfoss, Grundfos, SunSil, Siemens, Vestas og DONG Energy eller små og mellemstore virksomheder med specialiserede produkter – og det er netop de virksomheder, hvor dine fremtidige jobmuligheder fi ndes.

Ud i job

Diplomingeniøruddannelsen i Elektro er en erhvervsorienteret uddannelse. Ved hjælp af den obligatoriske ingeniørpraktik er du godt forberedt på til at gå direkte ud i erhvervslivet. 

Elektrobranchen er et af Danmarks store eksporterhverv, så dine jobmuligheder er rigtig gode, men du kan også vælge at videreuddanne dig og tage en overbygningsuddannelse til civilingeniør.

Studiestart både sommer og vinter

Du kan starte på uddannelsen både sommer og vinter med ansøgningsfrist i juli og december måned. Hvis du er værnepligtig eller får idéen om at videreuddanne dig i oktober, skal du derfor ikke gå og vente i næsten et helt år med at komme i gang.