Studieplan for Fødevaresikkerhed- og kvalitet
Studieplan
1. semester
01911 | Matematisk Analyse og Modellering | 5 | point | Efterår og Januar |
23900 | Projektkursus i fødevarer | 2.5 | point | E3A (tirs 8-12) |
23902 | Introduktion til fødevarer | 5 | point | E1A (man 8-12) |
23903 | Grundkursus i fødevareanalyse | 10 | point | E5A (ons 8-12) og E5B (ons 13-17) |
26171 | Almen kemi | 5 | point | E4A (tirs 13-17) |
26174 | Laboratoriekursus for diplomingeniører i fødevaresikkerhed og -kvalitet | 2.5 | point | E1B (tors 13-17) |
01911 Matematisk Analyse og Modellering skal følges i januar måned.
2. semester01922 | Lineær Algebra og Modellering | 5 | point | F5 (ons 8-17) |
23932 | Biologisk kemi | 7.5 | point | F1A (man 8-12) og F3A (tirs 8-12) |
23936 | Kemisk fødevareanalyse I | 5 | point | Juni |
26271 | Fysisk kemi | 5 | point | F2B (tors 8-12) |
26471 | Organisk kemi | 7.5 | point | F2A (man 13-17) og F1B (tors 13-17) |
3. semester
02323 | Introduktion til statistik | 5 | point | E4B (fre 8-12), F4B (fre 8-12) |
23925 | Fødevaremikrobiologi | 5 | point | E5A (ons 8-12) |
23926 | Anvendt Fødevaremikrobiologi | 5 | point | Januar |
23937 | Kemisk fødevareanalyse II | 5 | point | E2B (tors 8-12) |
23952 | Fødevareteknologi for diplom | 5 | point | E3A (tirs 8-12) |
23963 | Råvarer, hygiejne og HACCP | 5 | point | E1A (man 8-12) |
4. semester
KU304 | Fødevarevidenskabsteori | 7.5 | point | Udenfor skema-struktur |
KU307 | Fødevarekemi | 7.5 | point | Udenfor skema-struktur |
KUx | Tilvalgskursus KU | 7,5 | point | |
KUxx | Tilvalgskursus KU | 7,5 | point |
5. semester
23953 | Anvendt statistisk proceskontrol og kvalitetsstyring | 5 | point | E2B (tors 8-12) |
23982 | Kemisk risikoanalyse | 10 | point | E1A (man 8-12) og Januar |
62999 | Innovation Pilot | 10 | point | E5A (ons 8-12) og E5B (ons 13-17), F5A (ons 8-12) og F5B (ons 13-17) |
eller | ||||
62990 | Innovation Pilot (summer edition) | 10 | point | |
valgfrit | Tilvalgskursus | 5 | point |
6. semester
- | Ingeniørpraktik | 30 | point |
7. semester
- | Diplomingeniørprojekt | 20 | point | |
-- | Tilvalgskurser | 10 | point |
Tilvalgskurser
Tilvalgskurser kan vælges blandt DTU's kurser, specialkurser og kurser ved andre danske og udenlandske uddannelsesinstitutioner. Specialkurser må maksimalt tilsammen udgøre 10 ECTS-point.
Ansøgning om at have flere point fra specialkurser end de 10 ECTS skal rettes til studieleder, som har beslutningskompetencen.
Alle valgte kurser skal forhåndsgodkendes af studielederen med hensyn til relevans for Fødevaresikkerhed og -kvalitet, den valgte specialisering og overlap med obligatoriske kurser.
De nederste kurser er fra kursuskataloget på Københavns Universitet. Se yderligere detaljer i deres kursuskatalog.
Allerede forhåndsgodkendte kurser
Nedenstående kurser er allerede forhåndsgodkendt. Der er to lister: en med kurser på bachelor- og diplomingeniørniveau og en med kurser på kandidatniveau. Kurser på kandidatniveau er hovedsageligt henvendt til studerende, som i tillæg til studieplanens professionsrettede kurser søger teoretiske udfordringer på højt niveau.
02003 | Programmering (Polyteknisk grundlag) | 5 | point | E4B (fre 8-12) |
eller | ||||
02002 | Programmering (Polyteknisk grundlag) | 5 | point | E1B (tors 13-17) |
23212 | Øvelser i fødevarefermenteringer | 5 | point | August |
23258 | Generel medicinsk mikrobiologi | 5 | point | F1B (tors 13-17) |
23732 | Human ernæring | 5 | point | E4A (tirs 13-17) |
26124 | Koordinationskemi (Uorganisk Kemi 2) | 5 | point | F4A (tirs 13-17) |
26411 | Organisk kemi 2 | 5 | point | E4B (fre 8-12) |
27022 | Biokemi | 5 | point | F4B (fre 8-12) |
27026 | Molekylærbiologi | 5 | point | E2A (man 13-17) |
27034 | Fermenteringsteknologi | 5 | point | F5A (ons 8-12) |
27070 | Immunologi | 5 | point | F1B (tors 13-17) |
28025 | Bio-procesteknik | 5 | point | F3A (tirs 8-12) |
28121 | Øvelser i kemiske enhedsoperationer | 5 | point | Efterår og Forår |
28140 | Introduktion til reaktionsteknik | 5 | point | E5A (ons 8-12) |
62030 | Fra ide til checkout (3.semester PI-projekt) | 15 | point | E1A (man 8-12) og E2A (man 13-17) og E2B (tors 8-12) |
62074 | Projektledelse - Værktøjer og praktisk ledelse | 5 | point | F5A (ons 8-12), F4B (fre 8-12), E5A (ons 8-12), E4B (fre 8-12) |
62107 | Kvalitetstyring og GMP | 5 | point | E5A (ons 8-12) |
62210 | Projektlederskab - Lederskab, Flow og Effekt | 5 | point | E1A (man 8-12), F1A (man 8-12) |
62908 | Mennesker i samspil med teknologi | 10 | point | Efterår |
NFOB14014U | Råvarekvalitet | 7,5 | point | Blok 3, gruppe B |
NFOB15008U | Sensory Evaluation of food | 7,5 | point | Blok 3, gruppe C |
NFOB16000U | Exploratory Data Analysis | 7,5 | point | Blok 3, gruppe A |
NIFB14012U | Produktionsøkonomi | 7,5 | point | Blok 3, gruppe A |
NIFB14014U | Økonometri | 7,5 | point | Blok 3, gruppe A |
NNEB19001U | Arbejdsfysiologi 2 - endokrinologi og metabolisme | 7,5 | point | Blok 3, gruppe B |
Forhåndsgodkendte kandidatkurser
Kurserne i denne gruppe har kursustypen kandidat, men er godkendt på bachelorniveau for studerende på diplomingeniøruddannelsen i Fødevaresikkerhed og -kvalitet. På grund af disse kursers faglige niveau er de hovedsagelig henvendt til studerende, som i tillæg til studieplanens professionsrettede kurser søger teoretiske udfordringer på højere niveau.
02409 | Multivariat statistik | 5 | point | E1A (man 8-12) |
23210 | Prædiktiv fødevaremikrobiologi og konservering | 5 | point | E5B (ons 13-17) |
23301 | Praktisk kemisk fødevareanalyse | 5 | point | Januar |
23521 | Hygiejnisk design i fødevareindustrien | 5 | point | E2B (tors 8-12) |
23522 | Reologi af fødevarer og biologiskematerialer | 5 | point | Januar |
23531 | Entrepreneurship in food and bio engineering | 5 | point | August |
23532 | Ølbrygning og egenkontrol kursus | 5 | point | Juni |
23552 | Development of innovative future food: Ecotrophelia and Blue Dot course | 5 | point | F7 (tirs 18-22) |
23564 | Integreret produktinnovation i fødevareindustrien | 10 | point | E5 (ons 8-17) |
28872 | Bioraffinaderi | 5 | point | E4B (fre 8-12) |
NIFK 19000U | EU Food Law | 7,5 | point | August |
Studieplan for tidligere årgange
For studerende optaget før september 2021
Følgende tilvalgskursus er godkendt for studerende med optag før september 2021
23102 | Fødevaresikkerhed i produktionskæder | 10 | point | F2 (man 13-17, tors 8-12) |
23512 | Grundlæggende Fødevareproduktionsteknologi (komprimeret) | 5 | point | Juli |
23551 | Prædiktiv Fødevaremikrobiologi | 5 | point | Januar |
23661 | Smag på toksikologien! Kemiske stoffer og sundhed | 5 | point | Januar |
24102 | Udvikling og produktion af vacciner | 5 | point | F4A (tirs 13-17) |
27023 | Eksperimentel biokemi | 5 | point | Juni |
27027 | Eksperimentel molekylær mikrobiologi | 5 | point | E1B (tors 13-17) og E3B (fre 13-17) |
27411 | Biologisk dataanalyse og kemometri | 5 | point | F2A (man 13-17) |
27461 | Mykoteknologi | 5 | point | E1B (tors 13-17) |
27611 | Introduktion til bioinformatik | 5 | point | F4A (tirs 13-17) |
For studerende optaget før september 2022
23924 Fødevaremikrobiologi (3. semester) erstattes af
23962 Fødevareproduktion, råvarer og hygiejne (3. semester) erstattes af
23963 | Råvarer, hygiejne og HACCP | 5 | point | E1A (man 8-12) |
Følgende kurser er også godkendt som tilvalgskurser:
01025 | Matematik 2 for Matematik og Teknologi | 5 | point | E5A (ons 8-12) |
01034 | Matematik 2 | 5 | point | E1A (man 8-12) |
26271 | Fysisk kemi | 5 | point | F2B (tors 8-12) |
27051 | Mikroorganismers diversitet og anvendelse | 5 | point | F5B (ons 13-17) |
For studerende optaget før 2023 gælder følgende kurser som tilvalgskurser:
02631 | Introduktion til programmering og databehandling | 5 | point | E1B (tors 13-17), F7 (tirs 18-22) |
10018 | Fysik 1 | 10 | point | E4A (tirs 13-17) og F4A (tirs 13-17) |
23302 | Fødevarekemi | 5 | point | F3A (tirs 8-12) |
23511 | Grundlæggende fødevareproduktionsteknologi | 10 | point | E4 (tirs 13-17, fre 8-12) |
23520 | Design af fødevareproduktionssystemer | 10 | point | F4A (tirs 13-17) og F4B (fre 8-12) |
23532 | Ølbrygning og egenkontrol kursus | 5 | point | Juni |
23564 | Integreret produktinnovation i fødevareindustrien | 10 | point | E5 (ons 8-17) |
26231 | Fysisk Kemi 3 | 5 | point | F5B (ons 13-17) |
27322 | Immunologi | 10 | point | F3A (tirs 8-12) |
27419 | Skimmelsvampe: Biologi og Bioteknologi | 5 | point | F1A (man 8-12) |
28310 | Kemisk og biokemisk produktdesign | 10 | point | E2A (man 13-17) og Januar |
42429 | Projektledelse | 5 | point | August |
42430 | Projektledelse | 5 | point | Januar |
62030 | Fra ide til checkout (3.semester PI-projekt) | 15 | point | E1A (man 8-12) og E2A (man 13-17) og E2B (tors 8-12) |
For studerende optaget før 2024 gælder følgende:
1. semester
01901 | BasisMat 1 - Indledende matematik for diplomingeniører | 5 | point | E1A (man 8-12), E3A (tirs 8-12), E1B (tors 13-17), E4B (fre 8-12), F3A (tirs 8-12), F4B (fre 8-12) |
23901 | Grundkursus i fødevareanalyse | 12.5 | point | E5A (ons 8-12) og E5B (ons 13-17) og Januar |
23902 | Introduktion til fødevarer | 5 | point | E1A (man 8-12) |
26171 | Almen kemi | 5 | point | E4A (tirs 13-17) |
26174 | Laboratoriekursus for diplomingeniører i fødevaresikkerhed og -kvalitet | 2.5 | point | E1B (tors 13-17) |
For studerende optaget før 2024 gælder følgende kurser som tilvalgskurser:
10020 | Fysik 1 | 10 | point | E1B (tors 13-17) og F1B (tors 13-17) |
LNAB10088U | Naturressourcer - forvaltning og økonomi | |||
NFOB16006U | Produktion af flydende fødevarer |
2. semester
Studerende, der ikke har bestået 01920 BasisMat 2 skal i stedet bestå 01922 Lineær Algebra og Modellering.